• 1503915

    У Чорногорії посилили карантинні обмеження через збільшення числа заражень коронавірусом

    У Чорногорії Національний координаційний орган по боротьбі з коронавірусом посилив або повернув обмеження, покликані запобігти поширенню хвороби. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на телерадіокомпанію RTCG.

    “У зв’язку зі збільшенням числа активних випадків захворювання на коронавірус, завезених з-за кордону, які потім поширились в Чорногорії, Національний координаційний орган прийняв рішення заборонити, зокрема, релігійні збори у відкритих громадських місцях, за винятком районів, що належать релігійним організаціям” – йдеться у повідомленні.

    Крім того, заборонені політичні збори у відкритих громадських місцях, а також присутність глядачів на спортивних заходах.

    Також НКТ, на прохання кабінету президента Чорногорії, рекомендував цього року не організовувати традиційний прийом з нагоди Дня державності.

    Окремо посилені заходи щодо муніципалітету Рожає, де в даний час зареєстровано найбільше число активних випадків коронавірусної інфекції – 35.

    Окремий перелік обмежень стосується і міста Бієло Полє, де спостерігається зростання кількості хворих. Там теж заборонили всі зібрання у закритих та відкритих громадських місцях. Громадянам не дозволено відвідувати релігійні обряди.

    Заборонено збори більш ніж двох людей у ​ громадському місці, крім членів родини. Захисні маски є обов’язковими всюди, за винятком житлових будинків.